Waarvoor is dit kennisplein?

Noordhoff Health werkt hard aan de (door)ontwikkeling van bestaande en nieuwe digitale leeroplossingen voor de zorg. Bij al deze ontwikkelingen past ook een nieuwe strategie. Wij willen klanten en andere geïnteresseerde zorgorganisaties meenemen in onze strategie: samen werken aan het leerplatform van de toekomst (2020).

Voor wie is het nieuwe leerplatform bedoeld?

Met het nieuwe leerplatform gaan we een totaaloplossing bieden voor alle zorgorganisaties in Nederland. Deze oplossing gaat verder dan wat gespecialiseerde LMS leveranciers en content aanbieders tot nu toe kunnen bieden. Vanuit onze jarenlange ervaring in de zorg en met de overname van LearnLinq hebben we nu de mogelijkheid om een leerplatform te ontwikkelen dat volledig aansluit op de driehoek kwaliteit, veiligheid en deskundigheid – en dat daarnaast optimaal te integreren is in het leer-werklandschap van zorgorganisaties. Het nieuwe leerplatform van Noordhoff Health zal een cloud structuur hebben. Het platform van LearnLinq zal de basis bieden, en verschillende onderdelen van de bestaande oplossingen (PulseWeb, Edumanager) zullen worden meegenomen in de functionaliteiten van het nieuwe leerplatform. Zo brengen wij het beste van beide systemen en overige leeroplossingen van Noordhoff Health samen in een geheel nieuwe cloud infrastructuur: een platform ontwikkeld op basis van state-of-the-art technologie dat zorgt voor een optimale gebruikerservaring en nieuwe mogelijkheden in automatisering van processen.

Wanneer is het nieuwe leerplatform beschikbaar?

Het nieuwe leerplatform is feitelijk al beschikbaar. Sterker nog, meer dan veertig nieuwe klanten werken al met het nieuwe leerplatform van Noordhoff Health. De afgelopen jaren hebben we ‘achter de schermen’ al een aantal belangrijke deelplatformen ontwikkeld, die vooruitlopen op de nieuwe infrastructuur. Denk bijvoorbeeld aan ZorgPad Professional, de arrangementenserver, het videoplatform en AskMe. Afhankelijk van de wensen en grootte van de organisatie kan er nu dus al gewerkt worden met het nieuwe leerplatform. Met name voor intensieve gebruikers van Edumanager en PulseWeb moeten we nog een aantal belangrijke onderdelen ontwikkelen in de nieuwe infrastructuur om een ‘safe passage’ mogelijk te maken. We zijn dus nog volop in ontwikkeling met overzetten van functionaliteiten, het doorontwikkelen daarvan, en het integreren van alle overige leeroplossingen. Voor de ontwikkeling van het complete leer-ecosysteem hebben wij een roadmap opgesteld tot in 2020. De verwachting is dat het grootste deel van alle PulseWeb en Edumanager organisaties vanaf het 4e kwartaal in 2019 kan overgaan op de nieuwe infrastructuur. Maar het mag ook later, want PulseWeb en Edumanager halen we niet meteen uit de lucht! We kijken graag samen met jou naar het voor jouw organisatie geschikte moment om over te stappen op het nieuwe leerplatform.

Wat maakt het nieuwe leerplatform anders dan PulseWeb of Edumanager?

Het nieuwe leerplatform zal uiteindelijk alle functionaliteiten krijgen die je nu ook al actief gebruikt en mag verwachten van een Leer Management Systeem in de zorg. We maken gebruik van de 20 jaar ervaring die we hebben opgedaan met Edumanager en PulseWeb en de vele co-creatieprojecten die we met verschillende klanten hebben mogen doen. Met de nieuwe technologie waarop het leerplatform is gebouwd kunnen we nu een systeem ontwikkelen dat vele malen gebruiksvriendelijker en innovatiever is dan dat je tot dusver hebt gezien in de markt. Daarnaast heeft het nieuwe leerplatform een “open karakter” waardoor het naadloos kan samenwerken met andere systemen binnen een organisatie. Leren als bedrijfskritisch proces integreren met alle andere bedrijfsprocessen is hierbij het uitgangspunt. Dit is uniek in de markt en gaat er uiteindelijk ook aan bijdragen dat we als eerste leverancier een complete leeroplossing kunnen bieden voor de vraagstukken m.b.t. kwaliteit, veiligheid en deskundigheid in de zorg.

Gaan PulseWeb en Edumanager uiteindelijk verdwijnen?

Uiteindelijk zullen beide systemen volledig opgaan in het nieuwe leerplatform. Maar we houden de bestaande versies van Edumanager en PulseWeb nog zeker een aantal jaren in de lucht zodat alle organisaties de tijd krijgen om goed voorbereid over te gaan op de nieuwe leerinfrastructuur. We zetten Edumanager en PulseWeb dus niet meteen uit als het nieuwe LMS platform uitontwikkeld is! Er is ook nog geen einddatum vastgesteld voor PulseWeb en Edumanager; die verwachten we in 2020 vast te kunnen stellen. Huidige klanten zullen wij bij de overgang naar de nieuwe infrastructuur volledig ontzorgen met een ‘safe passage’ programma. Zo wordt er nu al gewerkt aan een conversietool die het mogelijk maakt om zonder verlies van opleidingsresultaten over te stappen naar het nieuwe leerplatform. Deze werkt overigens ook voor alle andere LMS’en in de markt. Daarnaast zorgen wij ervoor dat er een pakket aan diensten geleverd wordt, dat ervoor gaat zorgen dat een eventuele overstap voelt als een update. Want dat zal het ook zijn!

Op welke manier kan ik overstappen naar het nieuwe leerplatform?

Binnenkort komt er op een kennisplein een ‘migratie calculator’ waarbij je zelf kunt kijken of het nieuwe leerplatform al geschikt is voor jouw zorgorganisatie. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om een afspraak te maken met één van onze accountmanagers of consultants.

Kan ik overstappen naar het nieuwe leerplatform zonder verlies van huidige data?

Ja, een onderdeel in ons overstapprogramma voor het nieuwe leerplatform is een conversietool waarbij we de opleidingshistorie (=behaalde resultaten) één op één over kunnen nemen naar het nieuwe platform. Ook helpen wij natuurlijk bij het meenemen van andere belangrijke informatie, bijvoorbeeld het overzetten van alle trainingen en opleidingen die je nu in je huidige LMS hebt staan.

Worden Edumanager en PulseWeb nog doorontwikkeld?

Kunnen wij als klant meedenken over functionaliteiten en invloed hebben op de roadmap?

Welke koppelingen zijn er beschikbaar en hoe gaat dit in zijn werk?

Is er een testomgeving beschikbaar?

Ik ben geen klant van Edumanager of PulseWeb. Kan ik ook gebruik maken van de testomgeving?

Werken mijn E-learning modules ook op het nieuwe leerplatform?

PulseWeb zal ws in de lucht gehouden worden door de content te verplaatsen naar ArrangeMe. Op deze manier blijft de content (voorlopig) beschikbaar.